Ενημερωτικό Κέντρο
Παλιό Χωριό

Ωράριο Λειτουργίας Καθημερινά 19:00-22:00

Το σχολείο υπό κατασκευή

Λίγα λόγια για το σχολείο

Το σχολείο χτίστηκε το 1903, δωρεά του εθνικού ευεργέτη Αντρέα Συγγρού ο οποίος ήταν τραπεζίτης και πολιτικός. Λειτούργησε μέχρι το 1977, όταν και δόθηκε το τελευταίο μάθημα. Τις έξι τάξεις του δημοτικού δίδασκε ένας μόνο δάσκαλος, τρεις τάξεις το πρωί και τρεις το απόγευμα. Με σύνολο 160 μαθητές, ο Βασίλης Παπαβασιλείου είχε αναλάβει μόνος του το επίπονο εγχείρημα της μόρφωσης των παιδιών της Αλοννήσου στα προπολεμικά χρόνια.

 

Βασίλης Παπαβασιλείου
αμφορείς τύπου Μένδη και πεπάρηθος
μακέτα του ναυαγίου της περιστέρας

ενημερωτικό κέντρο

Το Ενημερωτικό Κέντρο στεγάζεται στο Παλιό Σχολείο, με επαρκή σήμανση που θα σας καθοδηγήσει σε αυτό. Η σήμανση ξεκινά από τρεις διαδρομές ξεκινώντας α) απο το Δημοτικό Χώρο Σταθμευσης στην περιοχή του Νεκροταφείου, β) από το αλσύλιο που υπάρχει η στάση του Δημοτικού λεωφορείου και γ) απο την διαδρομή που ξεκινά από τα κάτω Αλώνια και καταλήγει στο Παλιό Σχολείο, όλες μέσα από τα γραφικά στενά του Παλιού Χωριού.

Απολαύστε πρώτα τη βόλτα σας στο Παλιό Χωριό ή ελάτε κατευθείαν στο Ενημερωτικό Κέντρο μας, περιηγηθείτε στο χώρο του Κέντρου και ενημερωθείτε για το ναυάγιο ή απλά απολαύστε την υπέροχη, πανοραμική θέα από το προαύλιο του σχολείου.

Εκεί, το προσωπικό του ΚΕΕΚ και εθελοντές σας περιμένουν για να σας ξεναγήσουν χρησιμοποιώντας καινοτόμες μεθόδους ξενάγησης και ενημέρωσης.

τι μπορείτε να δείτε

προβολή ενημερωτικών ντοκυμαντέρ
εικονική κατάδυση στην Περιστέρα

για την bluemed

Το έργο της BlueMed αφορά τη συντονιστική και υποστηρικτική δράση για την εκμετάλλευση της πρωτοβουλίας της BlueMed για Έρευνα και Καινοτομία, για βιώσιμες δουλειές και αειφόρο ανάπτυξη στην περιοχή της Μεσογείου.

Η πρωτοβουλία της BlueMed στοχεύει στην προώθηση ενός κοινού οράματος για μια πιο υγιή, παραγωγική, ανθεκτική και αναγνωρισμένη Μεσόγειο.

Ο απώτατος στόχος είναι η υποστήριξη της αειφόρου “μπλε” ανάπτυξης και καινοτομίας με την ενσωμάτωση της γνώσης και των προσπαθειών των ενδιαφερόμενων μερών των κρατών της Ε.Ε που βρέχονται από τη Μεσόγειο και πέραν αυτών, άλλων κρατών εντός και εκτός Ε.Ε.